Wie zijn wij?

 

Marcel van Manen komt uit een grote paardenfamilie en heeft de liefde voor het paard met de paplepel  ingegoten gekregen. Hij startte op 4-jarige leeftijd met ponyrijden. Zowel bij de pony’s als  bij de paarden heeft hij op ZZ-niveau gesprongen. Met Marcel is inmiddels de derde generatie van Manen aan de gang tussen de paarden.

Op 17-jarige leeftijd is Marcel vertrokken naar Canada om daar meer ervaring op te doen met de paarden. Bij Henk Glijn heeft hij een aantal maanden paarden getraind voor wedstrijden en keuringen. Daarna is hij naar Deborah Hauseman in Portland,US geweest om daar nog meer praktijkervaring op te doen.  Na zijn ervaringen in het buitenland keerde Marcel terug naar Nederland om daar 10 jaar lang bij zijn ooms aan de slag1014135_1375116256040950_1651963289_n te gaan. Daar heeft hij o.a. een KI-cursus, een managementcursus met succes afgerond. Van zijn Ooms leerde Marcel alles wat er bij een paardenbedrijf komt kijken.

Nadat Marcel onder de vlag van zijn ooms een aantal grote successen had behaald werd het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Marcel en Tamara trouwden op 27-08-2010. Tamara van Manen-Marsé leerde op 9-jarige leeftijd paardrijden op de manege bij haar in de buurt. Al snel kwam de eerste pony waarmee zij de wedstrijdring binnen reed. Inmiddels heeft Tamara al meerdere paarden uitgebracht op subtop-niveau.

Tijdens haar HBO-opleiding aan het NHB in Deurne heeft Tamara o.a. bij Tom Olsmeijer en Frenk Jespers stage gelopen. Na het behalen van haar diploma in de richting paardensport/trainer is zij als zelfstandige aan de slag gegaan. Na een aantal jaren zonder eigen stal werd het ook voor Tamara tijd om een vaste plek te bemachtigen.

Door hun beider ervaring en kennis te bundelen zijn  Marcel en Tamara samen een sterk team.